Ajax en Middlesbrough bevestigen transfer Fischer

Viktor Fischer vervolgt zijn carrière definitief bij Middlesbrough. De transfer hing al een paar dagen in de lucht, maar is vrijdag pas helemaal afgerond door Ajax en de Engelse promovendus.

Steinar Dietz liet namens het management van Fischer eerder al aan VI weten dat er lange tijd is gewerkt aan de transfer. ‘Dat gaat al maanden terug. Maar op dat moment speelde Middlesbrough nog in het Championship, dus het was even afwachten voor ons. Toen de promotie naar de Premier League een feit werd, is het snel gegaan. Het is een ambitieuze club en Viktor is een ambitieuze speler.’

Ajax nam Fischer al op zestienjarige leeftijd over van FC Midtjylland, dat destijds zo’n 1,3 miljoen euro ontving voor de linksbuiten. In Amsterdam werd de Deense dribbelaar lange tijd gezien als een talent van de buitencategorie. In februari 2014 liep Fischer echter een zware hamstringblessure op die hem een jaar aan de kant hield. Daarna wist hij de hoge verwachtingen nog slechts sporadisch waar te maken.

Dit seizoen speelde Fischer 28 competitiewedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor acht doelpunten en drie assists. In de laatste fase van het seizoen deed scheidend trainer Frank de Boer echter nauwelijks nog een beroep op de Deense international, die Amin Younes voor zich moest dulden in Amsterdam. Het contract van Fischer bij de nummer twee van de Eredivisie liep tot medio 2017.

Fischer is pas de tweede Deense speler ooit in dienst van Middlesbrough, na Mikkel Beck (1996-99). Hij tekent een contract voor drie seizoenen bij de club die het afgelopen seizoen promotie naar de Premier League bewerkstelligde door tweede te worden in het Championship. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid.

Bron: VI