Cassierra: geef alles voor een grote club als Ajax

Ajax is druk bezig met een vervanger voor spits Arek Milik, die vorige week voor 32 miljoen euro naar Napoli vertrok. Als het aan nieuwkomer Mateo Cassierra ligt hoeft de Amsterdamse club niet verder te zoeken.

De Colombiaanse centrumspits gaf zondagmiddag in Rotterdam zijn visitekaartje af; hij maakte op Het Kasteel de derde Amsterdamse treffer. ”Het zal best nieuws zijn in Colombia” zei Cassiera na afloop. “Er zal in ieder geval veel vreugde zijn bij mijn moeder en vrienden daar. Ze volgen me op de voet. Deze goal geeft me veel zelfvertrouwen en ik heb zin om hard te blijven werken.”

‘Beste komt nog’

De Colombiaan is blij met zijn ontwikkeling in Amsterdam. “Ik ben tevreden. Het gaat elke week beter. Ik leer mijn ploeggenoten steeds beter kennen.”

Cassierra weet dat er bij Ajax meer verwacht wordt van een spits dan alleen doelpunten. “Dat klopt. De trainer wil dat ik veel beweeg, mijn talenten probeer te benutten en goed probeer samen te werken. Alleen goals zijn niet genoeg. Je moet ook lopen en kaatsen. Het beste van mij moet nog komen. Ik heb veel potentieel, dat ik elke dag, elke wedstrijd zal benutten. Ik zal alles geven voor zo’n grote club als Ajax.”

“Ik ben erg tevreden over hem”, zei Bosz na afloop over de Colombiaan. “Hij spreekt niet eens Engels en ik geen Spaans. Hij is misschien nu nog geen diepe spits, maar dat wordt hij wel. Hij is negentien jaar. Ajax gaat veel plezier aan hem beleven.”

Bosz voegt toch nog graag een extra spits aan zijn selectie toe, maar snapt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars nog geen opvolger voor de vertrokken spits Arek Milik heeft gevonden. “Het moet zorgvuldig gebeuren, we moeten de juiste binnenhalen. Dat is niet even makkelijk.”

Bron: NOS