Cassierra scoort vier keer bij zevenklapper van Jong Ajax

De beloften van Ajax zijn naar de tweede plaats gestegen in de Jupiler League. Het team van Marcel Keizer was maandagavond met liefst 7-1 te sterk voor Achilles’29 en Mateo Cassierra scoorde vier keer. Jong FC Utrecht rekende tegelijkertijd af met Fortuna Sittard (3-0) en boekte zijn eerste zege van het seizoen.

Jong Ajax - Achilles’29 7-1
Ajax was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar de kansen werden lange tijd niet benut. Zo schoot Abdelhak Nouri naast en werd een schot van Donny van de Beek geblokt. De bezoekers uit Groesbeek namen na een half uur plots de leiding op De Toekomst: Barry Beijer kopte uit een hoekschop raak. Ajax stelde onder toeziend oog van onder anderen Peter Bosz en Ryan Babel voor rust nog orde op zaken: Van de Beek verraste doelman Robbert te Loeke met een schot in de korte hoek en Cassierra schoot na 41 minuten van dichtbij de 2-1 tegen de touwen. In de laatste minuut van de eerste helft maakte de Colombiaan er na een voorzet van Nouri ook nog 3-1 van voor de Amsterdammers.

Cassierra had in de tweede helft niet lang nodig om ook zijn derde binnen te prikken. Nadat hij en Van de Beek al goede kansen hadden gemist, tikte de van Deportivo Cali overgekomen spits op aangeven van Nouri binnen: 4-1. Ajax was hierna niet van plan om gas terug te nemen en scoorde nog drie keer: Václav Cerny vond uit een vrije trap de korte hoek en Cassierra scoorde na 69 minuten voor zijn vierde keer. Hij benutte een rebound na een schot van uitblinker en aanvoerder Nouri. Het slotakkoord was aan Nouri zelf, die een strafschop benutte. Achilles kreeg in de tweede helft slechts één kans: Omid Popalzay knalde naast.

Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard 3-0
De beloften van Utrecht zetten Fortuna vast op de eigen helft en na drie goede mogelijkheden te hebben gemist, maakte Gyrano Kerk er na 23 minuten alsnog 1-0 van. De assist kwam van de voet van Nacer Barazite. De bezoekers probeerden hierna meer grip op het duel te krijgen, maar zagen de marge voor rust nog verdubbeld worden. Kerk scoorde na balverlies van Luc Mares: 2-0. In de tweede helft beet Fortuna meer van zich af en was men via Okan Kurt ook dicht bij de aansluitingstreffer, maar de middenvelder schoot net naast. Aan de andere kant stuitte Kerk op Leon ter Wielen, maar na 82 minuten werd het alsnog 3-0 in De Galgenwaard. Maarten Peijnenburg scoorde na een vrije trap van Barazite.

Bron: voetbalzone