Cerny en Nouri in basis Ajax tegen Kozakken Boys

Peter Bosz ruimt vanavond in het KNVB-bekerduel met Kozakken Boys basisplaatsen in voor Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri. Jairo Riedewald, die het seizoen als linker centrale verdediger begon, naar het middenveld verhuisde en uiteindelijk zijn basisplaats verloor, keert naast Matthijs de Ligt terug in het hart van de Ajax-defensie.

Na de Klassieker in De Kuip (1-1) bespeurde Bosz vermoeidheid bij zijn basisspelers, die op Bertrand Traoré, Amin Younes en Nick Viergever na allemaal van een vrije avond genieten. Traoré, Younes en Viergever starten tegen de nummer zeven van de Tweede Divisie op de bank en zullen alleen in geval van nood in actie komen. In zijn selectie maakte de trainer van Ajax plaats voor reservekeeper Norbert Alblas, Pelle Clement en het grote talent Carel Eiting, die bij een invalbeurt hun debuut zullen maken in Ajax 1.

De uitwedstrijd in Werkendam, die net als de vorige ronde tegen Willem II (5-0), wordt benut om spelers rust te gunnen en de reserves aan het werk te zien, betekent ook de terugkeer van Kenny Tete, Mitchell Dijks, Donny van de Beek, Mateo Cassierra en Anwar El Ghazi. Achter de naam van laatstgenoemde staat nog een klein vraagteken, omdat de buitenspeler maandag ziek was. Nemanja Gudelj is zo goed als hersteld van de blessure aan zijn bovenbeen, maar blijft uit voorzorg in Amsterdam.

Bosz’ opstelling is een hard gelag voor Heiko Westermann. De ervaren Duitser behoort inmiddels niet eens meer tot de eerste 22 spelers en neemt bij Kozakken Boys plaats op de bank. Westermann is inmiddels ook gepasseerd door De Ligt, die deze week niet voor niets aan de selectie van het eerste werd toegevoegd.

Opstelling Ajax: Boer; Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks; Nouri, Van de Beek, Bazoer; El Ghazi, Cassierra, Cerny.

Bron: Telesport