Cerny: “Ik heb nog lang te gaan, maar mentaal word ik sterk”

Vaclav Cerny richt zich al op volgend seizoen. De twintigjarige aanvaller van Ajax revalideert van een zware knieblessure, waaraan hij in december is geopereerd. In oktober scheurde de Tsjech zijn voorste kruisband van zijn rechterknie.

Destijds was al duidelijk dat het seizoen voorbij was voor Cerny. De operatie liet nog wel een tijdje op zich wachten. “Ik moest wachten tot de binnenband hersteld was”, zegt hij tegen AT5. “Na de kerst kon ik beginnen met wat dingen doen. Kracht en wat kleine oefeningen, passief op de bank.”

De revalidatie van zo’n zware blessure is eenzaam. Cerny, die een contract tot medio 2020 heeft, probeert daarom zoveel mogelijk binding te houden met de groep. “Voordat ik geopereerd werd, heb ik ervoor gekozen om op dezelfde tijd te komen als de jongens. Dat ik bijvoorbeeld met die jongens kan ontbijten. Ik heb veel contact met Lasse (Schöne, red.) en Joël (Veltman, red.). Zij hebben hetzelfde meegemaakt. Ik heb nog lang te gaan, maar ik merk dat mentaal sterk aan het worden ben.”

Bron: FCUpdate