VIDEO:Rode Duivel steunt loopproject basisschool: “Je behaalt er ook betere punten door”

LEUVEN - Napoli-speler en Rode Duivel Dries Mertens roept in een opmerkelijk filmpje de leerlingen van de basisscholen De Heffel en Ter Beuke in Kessel-Lo bij Leuven op om zich volop achter een nieuwe sportproject op hun school te scharen. Volgens Mertens, zelf Leuvenaar, is het project ’1 Mile a day’ niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de rapporten op het einde van het jaar.

De scholen van het gemeenschapsonderwijs in Kessel-Lo starten dinsdag met het nieuwe project ’1 Mile a day’. Concreet gaan de leerlingen iedere dag één mijl of 1,6 kilometer lopen of stappen op de speelplaats. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat zo een dagelijkse loopsessie goed is voor de algemene conditie en gezondheid van kinderen en leidt ze ook tot een betere concentratie en resultaten in de klas.

“Als sportieve school kunnen wij dit dagelijks sportief gebeuren alleen maar toejuichen. Op die manier willen we levenslang duurzaam bewegen promoten”, klinkt het.

Rode Duivel Dries Mertens steunt in een filmpje de leerlingen alvast. “Als sportliefhebber en voetballer vind ik het belangrijk dat jullie vroeg genoeg beginnen met sporten. Dus roep ik jullie op om deel te nemen aan het project van jullie school. Het gaat jullie niet alleen gezonder en fitter maken, maar het gaat er ook voor zorgen dat jullie betere punten halen op school. En ook de juffen en meesters gaan mee doen”, aldus Mertens.

Bekijk het filmpje hier.

Bron: Nieuwsblad