Jong Ajax wint van SC Cambuur

Jong Ajax heeft het gat met koploper Fortuna Sittard verkleind tot 2 punten. Op sportpark de Toekomst won het met 3-2 van SC Cambuur. Mateo Cassierra, Noa Lang en Carel Eiting zetten Jong Ajax al na 24 minuten op 3-0, maar het werd uiteindelijk nog onnodig spannend.

Michael Reiziger speelde met 10 nieuwe namen ten opzichte van het verloren uitduel met Fortuna Sittard. De trainer kon beschikken over spelers als Kostas Lamprou, Luis Orejuela en Cassierra. Het waren echter de middenvelders die in de openingsfase uitblonken, want zeker Eiting en Noussair Mazraoui lieten zien dat ze niet voor niets regelmatig bij de wedstrijdselectie van Ajax 1 zitten.

Na 25 minuten 3-0
Er werd in de beginfase zo lustig op los gecombineerd dat het na 25 minuten al 3-0 was en de wedstrijd gespeeld leek. Eerst schoot Cassierra met een boogbal heerlijk binnen, daarna werd Lang vrijgespeeld in het strafschopgebied en even later gaf diezelfde Lang voor op Eiting, die de 3e treffer kon laten aantekenen.

Jong Ajax niet alleen veel beter aan de bal, ook veel feller in de duels

Jong Ajax was niet alleen veel beter aan de bal, maar ook veel feller in de duels. En waar Cambuur geen moment uitstraalde te willen winnen, was het dan ook heerlijk voetballen voor de Ajacieden. Een geweldig wippertje uit een vrije trap van Eiting had een beter lot verdiend en de volledig vrijstaande Dani de Wit kwam een fractie van een seconde te kort om de stand voor rust al op 4-0 te brengen.

Grote kansen op 4-0
Ook het 1e kwartier na rust leek er weinig aan de hand. Cambuur beet weliswaar iets meer van zich af, maar Jong Ajax bleef controleren en had via Cassierra en De Wit op 4-0 kunnen komen. De grootste kans was voor Deyovaisio Zeefuik, die na een combinatie met Cassierra zo mocht doorlopen maar helaas keeper Cummings op zijn weg vond.

Toch kantelde de wedstrijd. Eerst counterde Cambuur via Nigel Robertha naar 3-1. Kort daarop raakten de Friezen de paal en werd een kwartier voor tijd geklungel in de Jong Ajax-defensie afgestraft. Met 3-2 zag de wereld er opeens heel anders uit. Cambuur ging weer geloven in een resultaat. Robertha had zelfs een hattrick op zijn schoen, maar hij schoot over en zo trok Jong Ajax met pijn en moeite de drie punten over de streep.

‘Het was een wedstrijd met 2 gezichten’

Reiziger was over het 1e bedrijf uiteraard te spreken: ,,Het was een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft speelden we goed, lieten we de bal goed rond gaan, vonden altijd de vrije man en dicteerden het spel. Het was flitsend en mooi voetbal wat we lieten zien.”

,,Maar alles wat we in de eerste helft goed deden, deden we in de tweede helft slecht”, vervolgde Reiziger. ,,Dat hebben we vaker gezien dit seizoen. Een eerste helft spelen we goed en pakken we een ruime voorsprong, en in de tweede helft zakt het dan erg terug. Misschien is de spanning er dan wat af. Passes kwamen vanavond niet meer aan, aannames waren slecht. Dat is voor ons een verbeterpunt. We hebben al een paar leermomenten gehad en moeten dit nu echt gaan oppikken.”

Jong Ajax – SC Cambuur 3-2 (3-0); 12. Cassierra 1-0, 17. Lang 2-0, 24. Eiting 3-0, 63. Robertha 3-1, 76. Robertha 3-2

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Zeefuik, Bergsma, Bakker, Eiting, Mazraoui (85. Flemming), Dani de Wit, Lang (73.Nunnely), Cassierra, Johnsen

Bron: Ajax.nl