Klaassen als duurste aankoop in clubgeschiedenis naar Werder Bremen

Everton en Werder Bremen hebben vrijdag de overgang van Davy Klaassen afgerond. De middenvelder is de duurste aankoop ooit voor de Duitse club.

De club maakt geen details over de transfer bekend, maar volgens Duitse media tekent Klaassen voor vier jaar en betaalt Werder 13,5 tot 15 miljoen euro voor de 25-jarige middenvelder. Daarmee is de zestienvoudig international van Oranje de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

“Het was belangrijk voor mij dat Werder Bremen er hard voor gewerkt heeft om mij binnen te halen”, zegt Klaassen op de website van de nummer elf van de Bundesliga van vorig seizoen. “Ik wilde graag precies weten wat de club van plan is. De ambities hebben me overtuigd.”

Klaassen sprak uitgebreid met de pas 35-jarige trainer Florian Kohfeldt. “Hij gaf me het gevoel dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren met mijn kwaliteiten. De trainer wil aantrekkelijk en aanvallend voetbal spelen. Ik kijk er echt naar uit om hier aan de slag te gaan.”

Tot vrijdag was Marko Marin de duurste speler ooit van Werder. De Duitse middenvelder maakte in 2009 voor 8,2 miljoen euro de overstap van Borussia Mönchengladbach.

Bron: NU.nl