Klaassen begonnen bij Everton: ‘Ik voel me nu al goed hier’

Davy Klaassen is bij zijn nieuwe werkgever Everton begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De middenvelder maakte onlangs de overstap van Ajax naar de Premier League-club, die liefst 28,5 miljoen euro voor hem betaalde. “Ik voel me heel welkom hier”, aldus Klaassen op de website van Everton.

Bij Everton krijgt Klaassen natuurlijk te maken met trainer Ronald Koeman, met wie hij al uitgebreid heeft gesproken. “Met Koeman heb ik gesproken over de manier van voetballen, over mijn rol daarin en over de ambities van deze club. In alles was hij heel eerlijk”, reageerde Klaasen eerder al tegenover Telesport op dat onderhoud.  ”Verder heb ik ook met Maarten Stekelenburg gesproken en hij heeft me veel advies gegeven over hoe hier alles werkt, en dat heeft me veel geholpen.” Stekelenburg, net als Klaassen een voormalig Ajacied, staat eveneens bij Everton onder contract.

“Een groot gedeelte van de trainersstaf is Nederlands en dat helpt natuurlijk enorm en maakt het communiceren een stuk makkelijker”, vervolgde Klaassen. “Het leven is hier is een beetje hetzelfde als in Nederland. Momenteel ‘woon’ ik in een hotel, dat is prima. Maar we zijn wel op zoek naar een huis.”

Klaassen kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Ik ga mijn best doen en hopelijk ga ik me hier elke dag verbeteren. Ik kan niet wachten om te trainen en wedstrijden te spelen, omdat ik me hier nu al goed voel.”

Bron: Telesport