Klaassen onder de indruk van ‘heel hoog niveau’ Ajax

Davy Klaassen was donderdagavond met 2 treffers de gevierde man bij de prachtige zege van Ajax op Schalke 04. ,,Ik was onder de indruk van hoe we gespeeld hebben”, aldus de aanvoerder van Ajax.

,,Wel zonde dat we er maar 2 gemaakt hebben”, zegt Klaassen tegen Fox Sports. ,,Zeker als je ziet wat voor kansen wij na de 2-0 nog gekregen hebben. De eerste 5 minuten van de wedstrijd was het nog aftasten, maar daarna gingen we er vol op. Ik kan me niet herinneren dat zij bij onze goal zijn geweest.”

‘Gewoon die bal erin vuren’
,,Wat ik dacht bij de penalty? Ik vuur die bal gewoon erin”, aldus de Ajax-captain, die de bal inderdaad ongenadig tegen de touwen ramde in de 32ste minuut. Kort na rust tekende de 24-jarige middenvelder ook voor de 2e goal. ,,Wat wij hebben laten zien is van heel hoog niveau. Wij hebben het krachtsverschil met Schalke heel groot laten lijken.”

Veltman: ‘Trots overheerst’
Ook Joël Veltman was onder de indruk van het spel van Ajax. ,,Het was af en toe ook genieten in het veld”, zegt de rechtsback. ,,Zeker met het publiek erachter. Maar het had natuurlijk al gespeeld moeten zijn. Toch overheerst de trots.”

Liever de Europa League
,,Of we liever de landstitel of Europa League winnen? We hopen natuurlijk allebei. Maar als je een pistool op mijn hoofd zet, zeg ik de Europa League winnen. Maar laten we eerst de halve finale maar halen.’

Bron: Sportnieuws