Klaassen ontvangt prijs van Bergkamp: “Ontzettend blij”

Daags na de zeperd tegen Griekenland kon Davy Klaassen weer lachen. De middenvelder van Ajax mocht op het voetbalgala de Gouden Schoen, de prijs voor de beste voetballer van het afgelopen eredivisieseizoen, ontvangen uit handen van Dennis Bergkamp. Klaassen was blij dat de voormalig topvoetballer hem de prijs uitreikte.

Klaassen laat eerlijk weten dat hij Bergkamp als voetballer niet bewust heeft meegemaakt. “Het doelpunt tegen Argentinië tijdens het WK van 1998. Ik kan me niet herinneren dat ik die bewust heb meegemaakt”, lacht Klaassen in De Telegraaf. “Ik was ook niet echt fan, maar keek wel heel graag naar hem. Ik ben ontzettend blij dat hij me de Gouden Schoen wilde uitreiken.”

?Bergkamp was trots dat hij de prijs aan de middenvelder van Ajax mocht geven. “Het is ontzettend leuk om te doen. Ik ken Davy al heel lang, al in de B1 had ik hem onder mijn hoede en via de A1 zijn we allebei bij het eerste elftal terecht gekomen. Ik denk dat het niet helemaal terecht is wanneer mensen ons vergelijken. Ik was meer een aanvaller, een doelpuntenmaker. Davy is meer een middenvelder, en hij heeft in korte tijd een echte leidersrol op zich genomen.”

Bron: FC Update