Matchwinner Joachim Andersen: ‘Het kan niet mooier”

ENSCHEDE – Joachim Andersen scoorde vrijdagavond de enige treffer in de Twentse derby, waardoor Twente met de zege aan de haal ging. De matchwinner, die het dit seizoen voornamelijk met een plek op de bank moest doen, liet zien dat hij belangrijk kan zijn voor de ploeg van Rene Hake.

,,Het kan niet mooier”, zegt de jonge Deen na het duel met een brede grijns op zijn gezicht. ,,De zege was terecht. Heracles heeft ook kansen gehad, maar wij waren gevaarlijker. Dat ik de winnende goal maak is perfect.”

Kruising
En het was niet zo maar een doelpunt van Andersen. Bersant Celina gaf een puntgave voorzet, maar de afronding was net zo mooi. Met veel gevoel en kracht kopte Andersen de bal binnen. ,,Ik probeerde de bal in ieder geval naar de verre hoek te koppen. Dat hij zo in de kruising vliegt, maakt het helemaal mooi.”

Basisplek
Voor Andersen was het dit seizoen voornamelijk toekijken vanaf de bank. Nu lijkt hij op een basisplaats af te stevenen. ,,Ik vind dat ik die basisplaats heb verdiend. Op de trainingen gaat het lekker, dus ik wil graag spelen. Of ik de komende weken ook speel is aan de trainer. Dat zien we wel.”

Bron: Tubantia