Oude bekenden in spits tegen Oranje

John Guidetti en Marcus Berg vormen dinsdagavond waarschijnlijk het spitsenkoppel van Zweden tijdens de thuiswedstrijd tegen het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie. Beide aanvallers oefenden maandag op de training met de beoogde basisformatie voor het duel met Oranje.

Guidetti speelde in het seizoen 2011/2012 op huurbasis voor Feyenoord, waarvoor hij onder meer drie keer scoorde in een thuisduel met Ajax (4-2). Hij staat inmiddels onder contract bij Celta de Vigo, één van de tegenstanders van Ajax in de Europa League.

Berg voetbalde in de eredivisie voor FC Groningen en PSV. Janne Andersson, de nieuwe bondscoach van Zweden, oefende de afgelopen dagen met nagenoeg dezelfde ploeg op de training. Van de elf spelers was alleen Berg zondag niet van de partij. Hij ontbrak omdat zijn vrouw van een derde kind was bevallen. Aanvoerder Andreas Granqvist (ex-FC Groningen) en Oscar Hiljemark (ex-PSV) maakten ook deel uit van het beoogde basisteam.

Andersson is eruit

Zweden trainde de afgelopen dagen grotendeels achter gesloten deuren. Goed ingevoerde verslaggevers wisten de basisploeg echter te achterhalen. Bondscoach Andersson probeerde zijn basisformatie maandag op een persconferentie geheim te houden. “Maar ik ben er wel uit”, zei hij. “Het proces is een beetje lastig geweest. Maar over de uiteindelijke beslissingen ben ik wel tevreden.”

Vermoedelijke opstelling ZwedenOlsen; Lustig, Nilsson Lindelöf, Granqvist en Wendt; Rohdén, Fransson, Hiljemark en Forsberg; Guidetti en Berg.

Bron: Telesport