SØREN LERBY

Founder

SØREN LERBY

Søren Lerby is een Deense linksbenige ex-voetballer die zijn professionele voetbalcarrière begon bij AFC Ajax (1975–1983). In 1983 ging hij naar Bayern München (1983-1986), om via AS Monaco (1986-1987) wederom in Nederland bij PSV (1987-1989) te belanden.

Søren Lerby werd vele malen (lands)kampioen met als hoogtepunt het winnen van de Europa Cup I in het seizoen 1987/88. Hiernaast kwam Søren Lerby vele malen uit voor de nationale ploeg van Denemarken. Op woensdag 24 mei 1978 maakte hij zijn debuut in de EK- kwalificatiewedstrijd tegen Ierland in Kopenhagen. Hij bepaalde in dat duel de eindstand op 3-3. In 1989 besloot Søren Lerby te stoppen met voetballen.

Ook maakte Søren Lerby zijn debuut als trainer van Bayern Munchen in 1991 -1992. Na deze ervaring besloot Søren Lerby de richting van zaakwaarnemer op te gaan om zo zijn ervaring met spelers te delen.

In november 2013 is Søren Lerby opgenomen in The Hall of Fame in Denemarken en kreeg Søren Lerby de Deense Voetbal Award 2013 uitgereikt in Copenhagen, Denemarken. Een eerbetoon aan de beste Deense voetballers door de jaren heen.

Na bovenstaande carrière besloot Søren Lerby in 1995 om als zaakwaarnemer zich te gaan richten op het begeleiden van talentvolle voetballers. Søren Lerby heeft Essel Sports Management uitgebouwd tot een van de meest prominente sportmanagement kantoren van Europa.

Via Essel Sports Management werkt zaakwaarnemer Søren Lerby vanuit een gedachte, waar de persoonlijke ervaring uit de carrière van Lerby als leidraad dient om mogelijkheden en problemen die jonge voetballers op vroege leeftijd en later in hun carrière gaan tegenkomen te begeleiden.

Essel Sports Management van zaakwaarnemer Søren Lerby handelt daarbij altijd vanuit de basisgedachte:
“Om goed voor jezelf en je eigen BV te zorgen, is het noodzaak dat je de juiste mensen om je heen hebt. Mensen die je kunt vertrouwen en daarbij professional in hun vakgebied zijn. Waarvoor jij je als topsporter volledig kan focussen op jouw doel. Dat klinkt eenvoudig, maar talloze voorbeelden uit het verleden hebben aangetoond dat de vele valkuilen voor onrust zorgen”.

Na een reorganisatie in 2013 heeft Søren Lerby in 2014 zijn kantorennetwerk in Europa uitgebreid in Denemarken en Spanje. Met de ondersteuning van een gespecialiseerd team ziet Søren Lerby er naar uit om de door hem begeleide spelers naar hun hoogtepunt in hun carriëre te begeleiden.

Hier kunt u terecht voor meer achtergrond informatie over Søren Lerby, alsmede op de LinkedIn van Søren Lerby.


E-mail: s.lerby@esselsports.nl