Ricardo van Rhijn krijgt kans tegen Molde

AMSTERDAM Ricardo van Rhijn begint donderdag in het duel uit de Europa League met Molde weer eens in de basis bij Ajax. De rechtsback is de vervanger van de geschorste Kenny Tete in de laatste groepswedstrijd tegen de Noren, die al zeker zijn van kwalificatie voor de knock-outfase.

“Ik ben blij dat ik me weer kan laten zien. Ik moet zorgen dat ik meega in de flow waarin Ajax zit”, zei de international, die dit seizoen zijn basisplaats in het team van Frank de Boer is kwijtgeraakt, woensdag.

Ajax moet hopen dat het Turkse Fenerbahçe verliest van het al uitgeschakelde Celtic. Alleen dan hebben de Amsterdammers nog een kans op overwintering. Ze moeten dan zelf wel winnen van Molde. “Wij moeten gewoon winnen en dan kijken we wel wat Fenerbahçe doet”, zei De Boer na de training van woensdag. “Ik schat de kans op vijf procent dat we alsnog doorgaan in de Europa League. Het is niet veel maar het blijft een kans.” Hij vergeleek de kans ook met een bezoekje aan het casino. “Je verliest daar meestal, maar soms heb je geluk en win je. Laten we hopen dat wij het geluk dit keer aan onze zijde hebben.”

Onder De Boer wist Ajax de laatste vijf jaar niet te overwinteren in de Champions League. De club uit Amsterdam verzekerde zich wel elk jaar van een ticket voor de Europa League na de winterstop. “Het kampioenschap is en blijft het belangrijkste”, zegt hij. “Maar uitschakeling in de Europa League zou wel een smetje op dit seizoen betekenen.”

Bron: RTVNH