Robbert Schilder: “FC Twente moet eerst overleven voor ze aan nieuwe contracten denken”

Robbert Schilder is nog niet lang afgeschreven. De 29-jarige linksback van FC Twente, die door blessures een wisselvallig seizoen kent, is weer volledig fit en maakt morgen tegen PEC Zwolle zijn rentree. Zijn toekomst is nog onduidelijk, maar hij is vastberaden om ook de komende jaren nog te voetballen op het hoogste niveau.

Bij welke club dat na deze zomer zal zijn, is nog onbekend. “Mijn contract loopt nu af”, begint Schilder. “Voor FC Twente is het nu in eerste instantie overleven. En ze kunnen nog helemaal niet denken aan nieuwe contracten. Ik laat het wel op me afkomen en moet voor mezelf kijken wat ik wil. Ik ben niet gespannen over de situatie. Voor mij is het wel belangrijk dat ik speel. Verder weten ze in Nederland wel wat voor speler ik ben”, vervolgt hij.

 

Sores

Schilder maakte in 2012 de overstap naar FC Twente en maakte dus de vrije val mee in De Grolsch Veste. De linksback is als ervaren verdediger de enige in de huidige selectie die alle sores heeft meegekregen. “Tja, heel vervelend. Voor ons als spelers is het niet leuk, maar wij moeten gewoon voetballen. Er verandert op de korte termijn niet heel veel. De jaren hiervoor zat ik bij NAC. En daar was het ook onrustig. Hoop maar niet dat het met mij te maken heeft”, grapt hij.

 

Fit

Wegens blessures kwam Schilder dit seizoen nog maar in vijftien duels in actie. Maar nu is hij hersteld van alle klachten. “Heel lekker om weer fit te zijn”, laat Schilder weten. “Voor de winterstop had ik een serieuze blessure. Maar daarna kwam ik aan het kwakkelen. Er is niets vervelender dan kleine spierproblemen, waardoor je niet kan spelen. Gelukkig ben ik vrij snel hersteld. En ik heb ook maar één wedstrijd echt gemist.”

 

Te oud

Door het geringe aantal duels dit seizoen, stelde men in De Grolsch Veste steeds vaker de vraag of Schilder nog wel belastbaar genoeg is voor de eredivisie. Niet alleen bij fans en media. Ook trainer René Hake constateerde dat Schilder wel ‘erg vaak wat heeft’.  ”Ik ken die geluiden niet en dat zou ik ook wat overdreven vinden”, reageerde Schilder ietwat fel. “Ik heb dit seizoen lopen kwakkelen. Maar het seizoen hiervoor dertig wedstrijden gespeeld en daarvoor zelfs veertig. Er wordt ook al heel snel gedaan of ik heel oud ben, maar ik ben nog maar 29 jaar. Ik denk eerder dat de rest heel erg jong is. Én gelukkig ben ik nu weer fit”, besluit hij.

Bron: RTV Oost