SC Cambuur hengelt Schilder binnen

SC Cambuur heeft een verrassende slag geslagen op de transfermarkt met het aantrekken van Robbert Schilder. De routinier tekent voor één jaar in Leeuwarden.

De middenvelder, die de laatste jaren voornamelijk als linksback speelde, zat zonder club nadat zijn contract bij FC Twente niet verlengd werd. Cambuur is nu zijn nieuwe werkgever.

Technisch directeur Henry van der Vegt is opgetogen over de komst van Schilder op de Cambuur-site. ‘Robbert heeft bijna driehonderd wedstrijden betaald voetbal achter zijn naam staan en kan op meerdere posities uit de voeten. We zien in hem een versterking voor het middenveld met zijn inzicht en passing.’

Schilder (30) genoot zijn opleiding bij Ajax. Bij de Amsterdamse club werd hij nooit een vaste waarde in het eerste elftal, al maakte hij op momenten wel een verdienstelijke indruk. Vervolgens kwam hij uit voor Heracles Almelo, NAC Breda en de afgelopen jaren voor FC Twente.

Schilder oriënteerde zich de afgelopen periode op een club in het buitenland, sprak vrijblijvend met NAC en FC Den Bosch, maar heeft uiteindelijk dus gekozen voor SC Cambuur. De Leeuwarders hopen daarnaast Danny Bakker aan te trekken. De middenvelder speelde tot vorig seizoen voor Jong Ajax, waar zijn contract niet werd verlengd.

Bron: VI