Sensatie RB Leipzig nadert Bayern tot op vijf goals

Het sprookjesboek van RB Leipzig heeft er een nieuw hoofdstuk bij. De promovendus achterhaalde koploper Bayern München in punten na de 3-1 zege op FSV Mainz 05 .

RB Leipzig had in de eerste helft de basis gelegd voor de zevende overwinning op het hoogste niveau. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl had weliswaar minder balbezit dan Mainz, maar leidde bij rust comfortabel met 3-0.

Het koppel Timo Werner – Emil Forsberg bleek doorslaggevend in de Red Bull Arena. De Duitse spits profiteerde bij zijn 1-0 en 3-0 van het voorbereidende werk van de Zweed, die zelf op aangeven van Werner de tweede RB Leipzig-treffer voor zijn rekening nam.

Mainz was niet bij machte deze schade nog te repareren. De middenmoter kwam niet verder dan de treffer van invaller Stefan Bell, die met een rake kopbal doelman Peter Gulacsi zijn zevende goal in de Bundesliga liet incasseren.

Door de overwinning is RB Leipzig in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Bayern München, dat zaterdag tegen 1899 Hoffenheim twee punten had laten liggen (1-1). Alleen vanwege een minder doelsaldo (Leipzig maakte vier goals minder) moet de promovendus genoegen nemen met een tweede plaats in de Bundesliga.

Bron: VI