Tapia tekent voor 4,5 jaar bij Feyenoord

Renato Tapia maakt de overstap van FC Twente naar Feyenoord. De Peruaans international tekent een contract voor 4,5 jaar in de Kuip, zo maakten de Rotterdammers woensdag bekend. Met de transfer is 2,45 miljoen euro gemoeid.

,,Dit is voor mij een grote stap naar een grote club. Ik ben dan ook blij en trots dat ik vanaf nu Feyenoorder ben. Het voelt ontzettend goed en fijn om dit shirt te dragen”, zei Tapia vlak na het ondertekenen van zijn contract. ,,Ik was toe aan de volgende stap. Dit was het goede moment om de overstap naar Feyenoord te maken. Dat ik de eerste speler uit Peru ben die voor deze club gaat spelen, maakt het extra speciaal.”

,,Wij zijn zeer blij met het aantrekken van Renato Tapia”, zegt technisch directeur Martin van Geel. ,,Renato heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige nationale en internationale ervaring. Een multifunctionele speler bovendien, al zien wij hem vooral als middenvelder. In die linie zal hij de concurrentie bij Feyenoord aan moeten gaan.”

Ook trainer Giovanni van Bronckhorst is zeer enthousiast over zijn nieuwste aanwinst. ,,Tapia is een groot talent en speelt al enkele jaren in Nederland. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hem naar Feyenoord te halen, waren we er binnen de club van overtuigd dat we dat moesten doen.”

Tapia kan nog niet in actie komen voor de duels met sc Heerenveen (donderdag) en ADO Den Haag (zondag), omdat Feyenoord opnieuw een werkvergunning moet aanvragen en dat duurt enkele dagen.

Bron: AD