[Update II] Groothuizen zes tot acht weken ‘out’

Indy Groothuizen is op een training geblesseerd geraakt aan zijn rechterknie. De verhuurde doelman was bezig aan een sterk seizoen bij FC Nordsjaelland, maar moet nu mogelijk lang pas op de plaats maken. Ajax heeft dit maandagmiddag bekend gemaakt via de officiële kanalen.
‘Indy Groothuizen heeft afgelopen vrijdag tijdens een training een blessure aan zijn rechterknie opgelopen. De keeper, momenteel op huurbasis actief bij de Deense club FC Nordsjaelland, wordt woensdag in Nederland geopereerd’, aldus de Amsterdammers, die geen zicht hebben op de lengte van de revalidatieperiode.

De goalie gaf onlangs aan het naar zijn zin te hebben in Denemarken. Groothuizen keepte tot dusver twaalf wedstrijden en voelt vertrouwen van de club. Iets wat hij minder voelt bij Ajax, waarmee hij dit seizoen nog geen persoonlijk contact had.

Update – 18.28 uur (8 februari 2017)
Doelman Indy Groothuizen heeft via zijn Instagram-account laten weten dat de operatie aan zijn knie geslaagd is. Eerder deze week werd al bekend dat de keeper, die dit seizoen door Ajax verhuurd is aan het Deense Nordsjaelland, geopereerd moest worden. Over de ernst van zijn blessure is nog altijd niets bekend.

Update – 22.25 uur (8 februari 2017)
Ajax-keeper Indy Groothuizen, die dit seizoen verhuurd is aan FC Nordsjaelland, staat zo’n zes tot acht weken aan de kant. Via Ajax.nl laat de Amsterdamse club weten dat de doelman met succes is geopereerd aan zijn buitenmeniscus. Eerder liet de goalie zelf al weten dat zijn knieoperatie geslaagd was, maar toen was er nog niets bekend over de herstelperiode.

Bron: Ajax Showtime