Zeneli terug bij Heerenveen: “Ga een goede tijd tegemoet”

Arber Zeneli is terug in het team bij sc Heerenveen. De aanvaller maakte in het oefenduel met Anderlecht (0-0) zijn rentree bij de Friezen en stak zijn blijheid niet onder stoelen of banken. “Het zijn moeilijke, frustrerende maanden geweest”, aldus de buitenspeler.

In gesprek met de Leeuwarder Courant keek Zeneli vooruit na zijn eerste minuten na zijn blessure. “Ik wil doelpunten maken en zorgen voor assists. De slechte periode ligt achter me, ik ga nu hopelijk weer een goede tijd tegemoet. Daar ga ik in elk geval alles aan doen.”

De blijheid bij de Zweed, die overigens zijn interlands speelt voor Kosovo, is te begrijpen. De laatste maanden stonden volledig in teken van zijn herstel van zijn enkelblessure, veelal in het krachthonk. “Ik heb in de periode dat ik aan het revalideren was geprobeerd om mijn humor te bewaren en mezelf te zijn. Dat is gelukkig redelijk gelukt.”

Ook trainer Jurgen Streppel was blij zijn pupil weer terug te hebben. “De tegenstander loopt automatisch tien tot vijftien meter naar achteren als Arber meedoet.” De aanvaller stak voor zijn kwetsuur in goede vorm: onder meer tegen PSV maakte hij een prachtig doelpunt.

Bron: FC Update